1. Inici >
  2. Notícies >
  3. TEMPORADA DE CAÇA DEL PORC SENGLAR

Notícies

TEMPORADA DE CAÇA DEL PORC SENGLAR

16 septiembre 2022

Des de diumenge 4 de setembre fins diumenge 12 de febrer de 2023 està oberta la temporada de caça del senglar.

Des del primer diumenge de setembre fins el segon diumenge de febrer, atenent a l’ ORDE 3/2012, de 19 de gener de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient per la qual es regula la caça i el control del porc senglar a la Comunitat Valenciana, s’autoritza la batuda del senglar per tal de fer un control de la seua població.

Durant les últimes dècades l’expansió espacial del porc senglar ha derivat en un increment de la seua població, augmentant els danys i problemes degut a la seua abundància, a causa de l’elevat potencial reproductiu de l’espècie i l’absència de predadors naturals s’han fet necessaris aplicar aquestes mesures per tal de frenar-ne la sobre població.

Per tant, des de l’Ajuntament volem informar-vos que cada cap de setmana i qualsevol festiu inclòs en el període de temps detallat anteriorment poden desenvolupar-se caceres del senglar dins el nostre terme municipal.

Demanem a tota la població que extreme les precaucions, estigua alerta i respecte les indicacions i senyalitzacions marcades pels caçadors per tal de minimitzar al màxim els riscos.

Aquí teniu la normativa legal per consultar.