1. Inici >
  2. Notícies >
  3. L'ECOPARC AMPLIA EL SEU SERVEI AMB LA INSTAL·LACIÓ D'UN CENTRE DE COMPOSTATGE

Notícies

L'ECOPARC AMPLIA EL SEU SERVEI AMB LA INSTAL·LACIÓ D'UN CENTRE DE COMPOSTATGE

20 diciembre 2018

L'Ecoparc d'Alcalalí comença a prestar un nou servei de compostatge amb la recent instal·lació d'un nou centre de compostatge.

Alcalalí ha posat en marxa, amb el suport de la Diputació d'Alacant, un centre de compostatge experimental en què dipositaran les escombraries orgàniques 30 famílies (120 veïns). El nou punt de compostatge està ubicat en l'Ecoparc.

Aquesta instal·lació permet la gestió de residus orgànics per a l'elaboració d'adob natural per al seu ús en hortes i jardins. Aquest espai està a disposició dels veïns i veïnes per gestionar les deixalles orgàniques generades en els seus domicilis, mitjançant la recollida separada de matèria orgànica i el seu reciclatge en compost.

La matèria orgànica representa entre un 40-45% de la borsa de les escombraries, per la qual cosa el seu tractament mitjançant compostatge comunitari pot ajudar a reduir la quantitat de residus que s'han de recollir, tractar-se a la planta de tractament, i fins i tot reduir la freqüència de recollida.

Els rendiments estimats són: de cada 100 kg de matèria orgànica, el 65% són pèrdues de procés (evaporació de l'aigua continguda en la matèria orgànica), el 10% és material estructurant o material marró que per la seva mida no passa el cribratge del compost i es torna a utilitzar en un altre lot nou, i el 25% es converteix en compost.

El centre de compostatge està dissenyat per gestionar fins a 14 tones de matèria orgánia a l'any, donant servei a 120 habitants, unes 30 famílies.

L'horari d'obertura de l'Ecoparc i de la compostera el 2019 és el següent:

  • Dilluns i dijous de 11 a 14 hores
  • Dimarts i dimecres de 15 a 18 hores.