1. Inici >
  2. Notícies >
  3. FINALITZA EL CICLO "COMERCIO E INDUSTRIAS LOCALES"

Notícies

FINALITZA EL CICLO "COMERCIO E INDUSTRIAS LOCALES"

24 septiembre 2018

Durant el mes de setembre, l'ajuntament de Alcalalí, amb el suport de la Diputació d'Alacant ha realitzat un cicle de jornades i tallers dedicat al comerç i la indústria local.

Amb l'objectiu de consolidar el comerç local i dinamitzar i diversificar la petita indústria local, l'Ajuntament d'Alcalalí, amb el suport de la Diputació d'Alacant (Àrea de Foment)ha ofert formació a mida i vies de cooperació entre i per a empreses, comerços , autònoms, emprenedors locals, durant el mes de setembre.

El Cicle, dedicat al comerç i insdustrias locals s'ha celebrat el Museu Etnològic (carrer Porxe, 33). Les jornades i tallers realitzats han quedat agrupats en dos blocs:
Bloc I: Consolidació dels comerços locals.

Els objectius proposats en aquest bloc han estat cohesionar el col·lectiu de comerços locals, potenciar la seua atracció i consolidar una activitat de promoció i animació continuada. Aquesta formació es va iniciar dijous passat, 6 de setembre, amb una xerrada dedicada al "Aparadorisme en comerços", a càrrec de Begoña Blasco del Col·legi d'Aparadorisme de la Comunitat Valenciana, a la qual van assistir 6 comerços locals.
Aquesta xerrada va tenir continuació el divendres, 7 de setembre, amb una visita i taller pràctic als sis comerços participants, en la qual van rebre assessorament i recomanacions per fer més atractiu el seu punt de venda.
Aquest bloc es va tancar el dissabte, 8 de setembre amb dos tallers a càrrec d'Álex Aygües de l'empresa de màrqueting Äbranding. El primer, dedicat a "Accions de màrqueting per donar a conèixer el teu negoci local", i el segon "Com celebrar un esdeveniment en el teu comerç". A aquests tallers van assistir 10 comerços locals.
Bloc II: Dinamització i diversificació de la indústria local

Els objectius que plantegem en aquest bloc són potenciar el sector agroalimentari com a sector estratègic, manteniment de la generació de rendes a través del sector agrari i potenciar la diversificació econòmica en el medi rural. Aquest bloc es va realitzar el passat dissabte 22 de setembre, en jornades i tallers durant el matí i la tarda i van assistir 25 persones.
Vam iniciar la jornada amb una xerrada sobre "Seguretat alimentària", a càrrec de Manuel Peña, de l'empresa Repte. A continuació, es va desenvolupar un taller sobre "Tast d'ametlles i descripció de les seues propietats", a càrrec d'Antonio Solanes de l'empresa Punto Sano i de la Sat Llauradors d'Alcalalí.
Reprenirem la jornada amb una xerrada sobre "Gestió de petites empreses agroalimentàries", a càrrec de Ricardo Lostado, agricultor professional. La jornada va concloure amb la ponència de Pep Romany, cuiner del restaurant Pont Sec de Dénia, dedicada a "Gastronomia i Territori".

Des de l'Ajuntament valorem positivament l'interès mostrat pels comerços, emprenedors i autònoms locals en aquest cicle de formació. Amb aquesta activitat que hem desenvolupat durant el mes de setembre, donem continuïtat al treball desenvolupat en altres anualitats, i ens permet oferir als nostres comerços i indústries una formació a mida.