1. Inici >
  2. Notícies >
  3. VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Notícies

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

10 septiembre 2014

La violència de gènere s'ha constituït com un com un fenomen invisible durant décades, sent una de les manifestacions més clares de la desiguldad, subordinació i de les relacions de poder dels homes sobre les dones.

 

Prenent com a referència les reflexions internacionals al voltant de la violència de gènere, i des del convenciment de la necessitat d'una lluita activa des de tots els àmbits socials, polítics, econòmics i culturals, que permeti la superació dels actuals obstacles que dificulten o impossibiliten la igualtat real i efectiva entre dones i homes, Espanya aprova, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

Aquesta llei, en el seu article 1.1., Defineix la violència de gènere com aquella que, "com a manifestació de la discriminació, la situació de desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones, s'exerceix sobre aquestes per part dels que siguin o hagin estat els seus cònjuges o de qui estan o hagin estat lligats a elles per relacions similars d'afectivitat, fins i tot sense convivència ", i" comprèn tot acte de violència física i psicològica, incloses les agressions a la llibertat sexual, les amenaces, les coaccions o la privació arbitrària de llibertat. "
En esta web del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad podeu trobar toda la informació sobre què fer si us trobeu davant d'una situació de violència de gènere.
Et recomanem que et poses en contacte amb el telèfon gratuït d'informació i assessorament jurídic 016, servei públic posat en marxa per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, en funcionament les 24 hores del dia, i al seràs atesa per professionals especialitzats en aquesta matèria. Aquest servei garanteix la confidencialitat de les dades de les persones usuàries i atén en 51 idiomes.
Més informació: www.diputacionalicante.es