1. Inici >
  2. Notícies >
  3. Alcalalí inicia el procés per a elaborar una estratègia participativa per a millorar la governança

Notícies

Alcalalí inicia el procés per a elaborar una estratègia participativa per a millorar la governança

28 junio 2023

L'Ajuntament d'Alcalalí ha donat inici a una iniciativa innovadora per a desenvolupar una estratègia participativa amb l'objectiu de millorar la governança local i fomentar la participació activa de la ciutadania. A través d'aquesta iniciativa pionera, l'Ajuntament busca establir un diàleg constant i constructiu amb la societat civil, impulsant la cohesió social en aquesta comunitat diversa i plural. Cal destacar que aquest projecte compta amb el suport financer de la "Convocatòria de concessió de subvencions en matèria de participació ciutadana, transparència i bon govern" promoguda per la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant.

La participació activa de la ciutadania és fonamental per a establir una relació sòlida de confiança i col·laboració entre els ciutadans i les institucions polítiques encarregades de governar. Mitjançant aquesta estreta interacció, s'intenta promoure una comunicació bidireccional en què els ciutadans puguin expressar les seves idees i suggeriments cap als responsables de les qüestions públiques, alhora que aquests puguin prendre consciència de l'impacte de les polítiques en la qualitat de vida de la població.

Com a primera acció en el marc d'aquest procés participatiu, s'ha posat en marxa una enquesta telemàtica amb l'objectiu de recopilar l'opinió i les propostes dels ciutadans. Aquesta enquesta serà un punt de partida clau per a les pròximes fases del projecte, les quals inclouran tasques de diagnòstic tècnic, investigació i acció participativa, així com l'elaboració d'un sociograma que reflectirà els agents socials i les possibles vies de comunicació. Us convidem a respondre a l'enquesta a través del següent enllaç: https://forms.gle/3ooBtMci6qaXYozD8

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, es duran a terme diverses activitats per a promoure la participació ciutadana, com ara l'elaboració d'un mapa d'actors socials i una iniciativa de carrer anomenada "Mercat de les Idees", on s'oferirà l'oportunitat de recollir les propostes de la ciutadania.

L'Ajuntament d'Alcalalí anima a tots els veïns i veïnes a participar activament en aquesta estratègia participativa, ja que representa una oportunitat per a formar part de la presa de decisions que afecten el futur del seu poble.