1. Inici >
 2. SERVEIS MUNICIPALS >
 3. Medi Ambient

Medi Ambient

 

GESTIÓ INTEGRAL DE L'AIGUA

La prestació del servei domiciliari d'Aigües Potables al municipi ve sent efectuada en règim de concessió per l'empresa Global Omnium.

A les oficines de l'empresa concessionària podran vostès subscriure pòlisses de subministramentmodificar o rescindir el contracte d'aigüesinformar-se del Reglament d'Aigües Potables del municipifer queixes i reclamacions sobre el subministrament, efectuar el pagament de rebuts, obtenir informació sobre les característiques que han de complir les noves conduccions incloses en obres d'urbanitzacióetc.

GLOBAL OMNIUM

Edifici Multiusos Calle Cipreses n º 1- 03728 Alcalalí

Tel96.648.24.94

Tel. d'atenció al client96.386.06.00

Tel. d'avaries96.386.06.38

Horari d'atenció: dimarts de 8h a 13:30h

 

GESTIÓ DE RESIDUS

La mancomunitat de la Vall de Pop assumida la competència en matèria de gestió de
residus.

El servei de recollida és realitzat per l'empresa Actúa. El calendari de recollida dels residus és el següent:

 • Residus sòlids urbans: diàriament, a excepció del dissabte a la nit.

 

 • Recollida selectiva: els envasos, el papael i cartró es recullen setmanalment.

 

 • Recollida mobles - estris: es realitza cada 15 dies.

 

 • Recollida porta a porta: En temporada alta, de juny a setembre, els dies dimecres, divendres i diumenge a la nit a partir de les 20hores, a excepció del dissabte. En temporada baixa, de gener fins al maig i des d'octubre a desembre, els dimarts i divendres a la nit a partir de les 20 hores, excepte els dissabtes.

 

POT DESCARREGAR-SE EL CALENDARI DE RECOLLIDA DE RSU PUNXANT ESTE ENLLAÇ.

 

ECOPARC MUNICIPAL

L'Ajuntament posa a disposició dels veïns l'ecoparc. Es tracta d'una instal · lació de caràcter municipal i que permet la recollida selectiva dels residus per als quals no hi ha un servei domiciliari de recollida. És un servei de prestació gratuïta i exclusiva pels empadronats i residents al municipi. A l'Ecoparc es poden dipositar: vidre, cartró, plàstic, metalls, piles, olis, fustes, runes i tèxtils.
Quantitats permeses d'abocar :
 • Vegetals: 1 m3
 • Runes: 1/2 m3 (6 cabassos)
No és permés abocar:
 • Elements que continguin Amiant (Uralita)
 • Olis d'automoció
L'ecoparc ofereix les següents avantatges:
 • Disminueix l'impacte ambiental en disminuir el volum i la perillositatdels residus, que d'una altra manera es dipositarien en un abocador.
 • Evita l'abocament incontrolat de residus a l'entorn del municipi.
 • Contribueix al desenvolupament sostenible en evitar el malbaratament de recursos existents en els residus domiciliaris.
 • Permet la participació activa dels ciutadans en la gestió delsrecursos municipals.

Alcalalí ha posat en marxa, amb el suport de la Diputació d'Alacant, un centre de compostatge experimental en què dipositaran les escombraries orgàniques fresques 30 famílies (120 veïns i veïnes). El nou punt de compostatge està ubicat en l'Ecoparc.

Aquesta instal·lació permet la gestió de residus orgànics per a l'elaboració d'adob natural per al seu ús en hortes i jardins. Aquest espai està a disposició dels veïns per gestionar les deixalles orgàniques generades en els seus domicilis, mitjançant la recollida separada de matèria orgànica i el seu reciclatge en compost.

L'horari d'obertura de l'Ecoparc és el següent:
 • Dilluns i dimecres de 15 a 18 hores

Per al reciclatge de piles usades, poden dipositar les mateixes, al mateix Ajuntament i també en el consultori mèdic, en horari de 8 a 15 hores.

La farmàcia del municipi disposa d'un punt SIGRE per al reciclatge de medicaments.

Per al reciclatge de roba en bon ús i d'oli poden dirigir-se als contenidors situats al principi del carrer Porxe, davant l'Almàssera i també a la Casa Abadia, situada a la Plaça de l'Ajuntament.

 

ECOPARC MÒBIL

El Consorci Mare ha engegat una nova ruta d'ecomòbils. Des del dia 18 d'abril del 2024 ja es poden dipositar en aquests ecoparcs mòbils tot allò que no es pot deixar als contenidors de carrer habituals: oli usat, cartutxos de tinta, bateries i piles, petits aparells elèctrics, bombetes, fluorescents, radiografies …són només exemples de tot allò que la ciutadania pot reciclar en aquests punts.
Amb aquesta mesura es pretén que la ciutadania tingui tot al seu abast per poder separar els residus correctament, dipositar-los als llocs adequats per a la seva correcta gestió i ajudar així a la cura del medi ambient ia complir els objectius que ens marca la normativa.
L'Ecoparc Mòbil prestarà servei cada 15 dies i s'ubicarà al pàrquing municipal situat davant de la Gasolinera d'Alcalalí.

PACTE D'ALCALDES


El pacte d'alcaldes és una ambiciosa iniciativa de la ComissióEuropea que reuneix els alcaldes de les ciutats mésavantguardistes d'Europa en una xarxa permanent d'intercanvi de bones pràctiques i d'aplicació a través d'aquestes ciutats i mésenllà per millorar l'eficiència energètica en l'entorn urbà.

El pacte d'Alcaldes és la resposta de les ciutats més actives per a l'escalfament de la Terraun compromís formal de les mateixes per a reducció de CO2fins i tot més enllà dels objectius de la Unió Europea del 20%.

L'adhesió al pacte d'Alcaldes per part de l'Ajuntament d'Alcalalí comporta certes obligacions i actuacions exigidesEntre altres obligacions i compromisos es ressalta la realització d'un Pla d'Acció per l'Energia sostenible (PAESi l'elaboració d'un inventaride referència de les emissions de PAES.

L'Inventari d'Emissions de Referència (IER) quantifica la quantitat de CO2 emès pel consum d'energia en el territori de l'autoritat local en l'any de referència que es considera el 2007, i és el punt departida per a la realització del Pla d'acció d'Energia Sostenible.