1. Inici >
  2. Notícies >
  3. Labora seleccionarà més de 600 joves titulats

Notícies

Labora seleccionarà més de 600 joves titulats

13 junio 2022

Labora seleccionarà més de 600 joves titulats per treballar al sector públic com a primera experiència laboral. Es tracta de contractacions d'un any en la modalitat de contracte formatiu per a l'obtenció de la pràctica professional a empreses del sector públic adreçades a menors de 30 anys amb titulació universitària i de formació professional. En breu es posaran en marxa les contractacions, per a les quals és imprescindible estar inscrit com a demandant de feina a LABORA.

LABORA anuncia la contractació en la modalitat de contracte formatiu per a l'obtenció de la pràctica professional, durant un any, de 610 joves a empreses del sector públic. El programa EPRIEX, de primera experiència al món laboral, s'adreça a menors de 30 anys que hagin finalitzat la seva formació universitària en els darrers tres anys.

Per poder prendre part en aquest procés, que s'emmarca a Avalem Joves, és imprescindible que els aspirants figuressin d'alta com a demandants d'ocupació a LABORA.

Els perfils, que es poden consultar en aquest enllaç https://labora.gva.es/va/ciutadania/busque-ocupacio/mes-oportunitats/ocupacio-publica son graus i postgraus de les branques d'Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeria i Arquitectura Agroalimentària i Forestal, Arquitectura, Enginyeria Civil i Edificació, Ciència i Tecnologia per a la Salut, Industrial i Aeronàutica, Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Gestió. I doctorats dels àmbits d'Agroalimentació i Biotecnologia, Arquitectura, Art, Ciències, Economia i Ciències Socials, Enginyeria Civil, Enginyeria industrial, TIC.

Aquelles persones que compleixin els requisits només han d'enviar un correu electrònic a: epriex2022@gva.es. Un cop enviat el correu, des de LABORA s'hi posaran en contacte per informar de les condicions específiques i com han de procedir per optar a aquestes contractacions.

Aquestes contractacions permetran accedir a persones joves a una primera experiència laboral en la disciplina per a la qual s'han format, afavorint així la seva integració al mercat laboral. A més, permetrà que aquests joves tinguin contacte amb el sector públic i coneguin les possibilitats professionals que hi poden trobar.

Així mateix, figurar com a demandant d'ocupació a LABORA, Servei Valencià de Formació i Ocupació, permet tenir accés a una sèrie d'avantatges que permeten per exemple participar en programes de suport a la inserció laboral juvenil finançats per la Unió Europea, optar a llocs de treball qualificats a organismes públics i privats o accedir a llocs remunerats respectant els convenis col·lectius.

Per saber com inscriure's a LABORA, només cal clicar en aquest enllaç: (https://www.youtube.com/watch?v=aRRnZehPsHw&list=PLOaN2P-vtVxv84xFoGEb5nBQ58_LJccZg&index=3).

Aquests contractes compten amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons extraordinaris del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència, aprovats per combatre els efectes de la pandèmia i entre els objectius dels quals també es troben afavorir la inserció de les persones joves al mercat laboral, ja que la taxa d'atur del col·lectiu jove és molt elevada a Europa, però especialment alta a Espanya. Les entitats del sector públic que ofereixen aquestes contractacions són: el Consorcio Hospitalario Provincial de Castelló, Infraestructuras y Servicios de Telecomunicaciones, Agencia Valenciana de la Innovación, Instituto Valenciano Conservación, Restauración e Investigación, FISABIO, Instituto Valenciano de Servicios Sociales, Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial, INCLIVA, Consorcio del Consell de l’Horta de Valencia, Fundación de la Comunidad Valenciana Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo, Gestión Integral de Servicios de Emergencia, Ciudad de las Artes y las Ciencias, Consorcio de Museos, Agencia Tributaria Valenciana, IVAM, Instituto Sanitario y Biomédico de Alicante, Saneamiento de Aguas Residuales, FGV, IVIA, Palau de les Arts Reina Sofía, IVC, Proyectos Temáticos de la Comunidad Valenciana, Fundación Investigación del Hospital La Fe, VAERSA, Turismo Comunidad Valenciana.