1. Inici >
  2. Notícies >
  3. IMPULSEM ELS MODELS COEDUCATIUS EN L'ÀMBIT FAMILIAR I ESCOLAR

Notícies

IMPULSEM ELS MODELS COEDUCATIUS EN L'ÀMBIT FAMILIAR I ESCOLAR

27 septiembre 2019

Continuem desenvolupant el I Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones a Alcalalí. Les accions realitzades s'emmarquen en l'apartat tercer "Àrea d'Educació" del Pla, i han estat subvencionades per la Diputació d'Alacant, Àrea d'Igualtat.

ACTIVITATS REALITZADES

Disseny i edició de materials didàctics per a treballar la coeducació a l'aula.S'han elaborat quaderns de coeducació, dirigits als distints nivells educatius de primària amb els continguts següents:

Quadern sobre "Les dones a la història de Alcalalí". Aquest quadern té com a objectiu principal fer un reconèixement a les dones de Alcalalí i  al paper que han jugat al llarg de la història.

Aquest quadern té tres blocs de continguts:

  • el primer sobre la importancia de reconeixer aquelles dones que han estat figures importants en la història dels nostres pobles i amb una proposta d'investigació i posada en valor de dones com Empar Navarro i Giner, mestra a Murla i referent en la defensa del valencià i activista feminista del passat segle.
  • El segon bloc pretén revaloritzar les tasques tradicionals portades a terme per les dones i reconèixer la seua aportació al desenvolupament del poble.
  • El tercer bloc fa referència a les migracions, a les dones migrants i al reconeixement de la migració com una necessitat.

 

Quadern sobre corresponsabilitat. Aquest té com a objectius principal trencar amb els rols de gènere per a fomentar la corresponsabilitat a casa i la revaloració de les tasques de cures que han estat tradicionalment fetes per les dones.

El quadern té tres apartats, un primer sobre les tasques domèstiques i la corresponsabilitat a casa. Un segon bloc sobre la importancia de cuidar i l'últim que porta les cures a l'aula i al centre i incideix en la necessitat del respecte i la cura de les companyes i els companys.

Quadern sobre la igualtat al centre escolar, amb el que es proposen una sèrie d'activitats per a que el propi alumnat avalue si hi ha igualtat al seu centre: a l'aula, al pati, al menjador, etc.

Material didàctic per a introduir la coeducació en Infantil.

S'ha el·laborat també una guía didàctica pel professorat en format pdf, amb les ortientacions generals per a desenvolupar els programes de coeducació mitjançant els quaderns i materials dissenyats.

S'ha fet una sessió de fomació inicial amb el professorat per a explicar els programes i mostrar els materials. La devolució es farà més endavant. Aquesta sessió s'ha portat a terme el dijous 26 de setembre de 2019.

Estes activitats han estat subvencionades per la Diputació d'Alacant, Àrea d'Igualtat, amb un import de 2.089,36 euros, al marc de la convocatòria de subvencions per a programes i activitats per la igualtat d'oportunitats, i la prevenció de la violència de gènere, anualitat 2019.

Podeu consultar el I Pla d'Igualtats d'Oportunitats puntxant aquí.