1. Inici >
  2. Notícies >
  3. JORNADA DE PLANTES COMESTIBLES

Notícies

JORNADA DE PLANTES COMESTIBLES

20 marzo 2019

QUI DIU QUE LES PLANTES SILVESTRES SÓN MALES HERBES?

A mesura que s'acosta la primavera, els camps d'Alcalalí traspuen vida. És en aquesta època quan creixen la major quantitat d'espècies de plantes silvestres, moltes de les quals hui en dia no utilitzem, però que tradicionalment han sigut comestibles i eren emprades diàriament, tant per les seues propietats nutritives com medicinals.


L'ajuntament d'Alcalalí ha preparat una jornada sobre etnobotánica i plantes comestibles el pròxim dia 30 de març. En aquesta jornada es donaran a conéixer els usos que tenien aquestes espècies botàniques, moltes de les quals han caigut en el desús i desconeixement per la població en general. També parlarem de les funcions que tenien moltes d'aquestes espècies oblidades de plantes comestibles, i aprendrem a diferenciar-les.
Per això, hem previst realitzar una caminada pels camps d'Alcalalí amb una guia interprete per a poder aprendre a diferenciar les espècies etnocomestibles. També realitzarem un senzill taller de cuina centrat en facilitar la incorporació de receptes que utilitzen aquests ingredients a la dieta habitual, per que no hi ha res millor que les plantes de ens proveeix la naturalesa per a mantindre una dieta sana i saludable.


El punt de reunió de la jornada serà en el Museu Etològic d'Alcalalí, el dissabte 30 de març, a les 9.00 h, i es preveu que les activitats es desenvoluparan fins a les 13.30 h. Recordeu portar roba i calçat còmodes i alguna cosa per beure. Podeu realitzar la vostra inscripció enviant mail a jornadesmengivoles@gmail.com fins al dimecres 27 de març.


Us enllacem aquest reportatge de Miquel Figueroa, titulat “El menjar que trepitgem”. En ell, l'agricultor Josep Pàmies mostra una sèrie de plantes comestibles que creixen al voltant de les terres que ell treballa. Aquestes varietats són típiques d'un lloc i un temps concrets. Com diu Josep, aquest coneixement pot servir-nos en temps de crisi, ja que es tracta d'un regal de la naturalesa que no ens costa ni un cèntim.Vos esperem entre verdolages, cards marians, llicçons i raïm de pastor.