1. Inici >
  2. AMETLLA D'ALCALALÍ >
  3. Dia de l'Arbre: L'Ametller

Dia de l'Arbre: L'Ametller

L'ajuntament d'Alcalalí va celebrar el Dia de l'Arbre, dedicant-lo a l'ametller, per ser un arbre autòcton i símbol del paisatge del nostre poble.

Alcalalí va commemorar el Dia de l'Arbre, centrant la celebració en l'ametller, el passat dijous 2 de febrer, a l'antiga almàssera. Es va realitzar una xerrada impartida pel professor de la UPV, Rafael Laborda, i tot seguit es van lliurar 300 plantons d'ametller, de la varietat Marcona, entre els aproximadament 50 assistents a l'acte.

A més, entre els assistents, que al seu torn participen en el projecte "Ametlla de Alcalalí", es van repartir 40 plantons de la varietat Guara. La seua plantació i creixement serà seguida pel Departament d'Ecosistemes Agroforestals de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la UPV.

Aquesta iniciativa està íntimanente lligada a l'esdeveniment que celebrem entorn de la floració de l'ametller, durant el mes de febrer, "Feslalí, Alcalalí en flor"; i al projecte "Ametlla d'Alcalalí".

L'objectiu d'aquest projecte, en el que l'ajuntament està treballant des de 2016, és el de dinamitzar l'economia del municipi a través de la producció i comercialització de l'ametlla, aprofitant l'avantatge competitiu del nostre territori en relació a altres, "el saber fer dels nostres agricultors ".

La seua estratègia se centra: en la sostenibilitat de l'activitat agrícola, una diferenciació en relació a altres territoris, singularitat del producte, qualitat en el procés i producte, capacitació dels recursos humans i xarxes de col·laboració.

En el marc del projecte, s'està investigant sobre la idoneïtat de les varietats Marcona, Rumbeta i Guara. En cas d'estar interessats en participar o obtenir més informació sobre el projecte "Ametlla de Alcalalí", podeu sol·licitar informació a l'ajuntament.