1. Inici >
  2. Notícies >
  3. INSTAL·LATS DESINCRUSTADORS ANTICALCARIS ALS DIPÒSITS D'AIGUA DE ALCALALÍ

Notícies

INSTAL·LATS DESINCRUSTADORS ANTICALCARIS ALS DIPÒSITS D'AIGUA DE ALCALALÍ

13 marzo 2017

Diputació d'Alacant va concedir a l'ajuntament d'Alcalalí una subvenció per a la "Instal·lació de desincrustadors anticalcaris en els dipòsits de Tossals, Alt i Alt Nou".

En el marc de la "Convocatòria de subvencions per a la realització i millora d'infraestructures i instal·lacions hidràuliques d'abastament en alta", l'àrea de Cicle Hídric de la Diputació d'Alacant, va concedir a l'Ajuntament d'Alcalalí una subvenció per import de 113.803,08 € , per a la "Instal·lació de desincrustadors anticalcaris en els dipòsits de Tossals, Alt i Alt Nou".

El projecte executat per Diputació, va ser rebut per l'ajuntament el passat 9 de març.

S'ha utilitzat el sistema DESINCAL. Es tracta d'un sistema ecològic que deté, evita i arrossega les incrustacions de calç de forma electrònica. D'aquesta manera, la calç cristal·litzada ja no s'adhereix i, al seu torn, neteja la calç a l'interior de les canonades.

Els beneficis que reporta la instal·lació d'aquests desincrustadors de calç electrònics són els següents:

  • Elimina la calç de les canonades, de les resistències dels electrodomèstics, dutxes, motors, grups de pressió, etc., allargant la vida útil, i aconseguint per tant, un estalvi econòmic.
  • Augment del cabal a la xarxa a l'impedir que la calç s'incrusti a les parets de les canonades, i eliminant al seu torn la calç incrustada en les mateixes.
  • Disminució del temps per a aconseguir la temperatura òptima, tant en calefacció com en refrigeració.
  • Eliminació de sals, resines, productes químics, abocaments de salmorra a la xarxa municipal.