1. Inici >
  2. Notícies >
  3. I PLA D'IGUALTAT

Notícies

I PLA D'IGUALTAT

10 septiembre 2014

Al llarg de la història les dones i els homes han mantingut relacions desiguals i jerarquitzades, en què el poder s'ha articulat perquè la posició de la dona hagi estat sempre inferior. El sistema patriarcal d'organització social segueix vigent en aspectes tan importants com les tasques domèstiques, la cura dels fills i ancians, les diferències salarials, etc.
Malgrat els avanços aconseguits és de degut compliment per part dels poders públics corregir les desigualtats que les dones segueixen patint hui en dia. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Alcalalí s'aprova l'I Pla d'Igualtat d'oportunitats entre homes i dones per acord plenari el 13 de febrer de 2014. Pot consultar l'acta, en concret el punt 5. - Aprovació del Pla d'Igualtat d'oportunitats entre homes i dones d'Alcalalí.

 

Aquest pla pretén contribuir al desenvolupament i aprofundiment de la democràcia en fer efectiu el ple dret de la ciutadania d'Alcalalí.

Aquest pla és un document obert i participatiu, un pla de treball, una eina que vincula a l'ajuntament i pel qual s'adquireix un compromís amb la ciutadania i el desenvolupament amb la igualtat. Assumir, reconèixer i dur a terme els principis plasmats en el pla tenen una importància bàsica, ja que a partir d'ells es podrà assumir un treball integral, coherent, participatiu, democràtic i igualitari.
L'Ajuntament va realitzar una presentació pública del pla el passat 15 d'abril al saló de ple sdel Ajuntament, al qual van assistir l'Associació de la Tercera Edat i l'Associació de Pares i mares del Col · legi Públic Mosquera.

Actualment l'Ajuntament està desenvolupant algunes línies d'actuació del Pla, en concret:

  • Àrea 1: Incorporació i desenvolupament de la perspectiva de gènere en l'administració local.
  • Àrea 2: Facilitar i implicar les dones i als homes del municipi com a protagonistes del seu propi desenvolupament econòmic sostenible.
  • Àrea 3.- Educació.
  • Àrea 6.- Violència de Gènere.