1. Inici >
  2. Notícies >
  3. Eleccions al Parlament Europeu

Notícies

Eleccions al Parlament Europeu

27 octubre 2023

El diumenge 9 de juny de 2024 es cel·lebraran les eleciones al Parlament Europeu.

En aquestes eleccions podran votar els nacionals de països de la Unió Europea que hagen manifestat prèviament la seua intenció de votar a Espanya per a aquestes eleccions.

Per a la inclusió en el Cens Electoral vigent de les eleccions es requereix la inscripció prèvia en el padró municipal i haver manifestat la seua voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu en les eleccions al Parlament Europeu a Espanya.

Les declaracions formals de manifestació de voluntat de vot a Espanya per a les eleccions al Parlament Europeu poden realitzar-se:

A)  Per Internet:

Els ciutadans de la UE residents a Espanya poden manifestar la seua intenció de vot en les eleccions en la Seu Electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística i (INE). https://sede.ine.gob.es/manifestacionvotopermanente/presentacion

B) A l'Ajuntament:

Mitjançant la complementació de l'imprés formal.

La manifestació de voluntat de votar a Espanya té caràcter permanent mentre l'interessat residisca a Espanya. Perquè tinga efecte en les eleccions al Parlament Europeu de 2024, les declaracions formals s'hauran de realitzar a més tardar el dia 30 de gener de 2024.